2014 Off-road/Enduro trainingsdagen - Marco Elting: Nu ook in Lelystad en Emmen!

Na de succesvol verlopen trainingsdagen in 2013 organiseert KNMV-gediplomeerd trainer Marco Elting ook in 2014 trainingen, nu ook in Lelystad en Emmen! En doordat er in groepen - op ieder niveau - getraind wordt zijn deze dagen geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde off-road/Enduro rijder. De trainingsdagen bevatten een mix van o.a. houding op de motor, bochten techniek en obstakels bedwingen (o.a. extreme-tests). Tijdens deze dagen helpen trainers iedereen op zijn of haar eigen niveau met tips&tricks op de verschillende uitdagende plekken op en rond de circuits. Er wordt getraind op een afgesloten terrein, dus Jeugd Enduro rijders kunnen ook zonder belemmeringen deelnemen, net zoals crossers die graag een keer een Enduro/off-road training willen volgen.  Tevens is er, bij voldoende deelname, een aparte groep op 18 april voor Jeugd Enduro training.

De trainingsdata zijn:
 
18 april 2014 - Veldhoven - MAC Veldhoven "De Landsard"(met speciale Jeugd Enduro training)
06 juni 2014 - Lelystad - MC Flevoland
18 juli 2014 - Emmen - M.S.V. Motodrome
19 september 2014 - Veldhoven - MAC Veldhoven "De Landsard"

Een individuele training plannen voor uw zelf, vriendengroep of club is ook mogelijk. 
 
Nieuwsgierig geworden?
 
Mail of bel Marco Elting(KNMV Off-road/enduro Trainer) voor meer informatie via 
offroadtrainer@hotmail.nl of 06 - 15 86 27 10 

 


 

Nieuwe datum bekent voor Off-road/Enduro trainingsdag van Marco Elting op de Landsard

Ik kan u mededelen dat ik een nieuwe datum heb gevonden voor mijn afgelaste Off-road/Enduro trainingsdag van vrijdag 20 september. Na overleg met de club MAC Veldhoven heb ik deze kunnen plannen op maandag 21 oktober 2013.

Tijdens deze trainingsdag komen o.a. houding op de motor, bochten techniek en obstakels bedwingen, aan de orde. De trainers helpen iedereen op zijn of haar eigen niveau met tips en tricks op de verschillende locaties op en rond het circuit. En doordat er in verschillend niveau groepen getraind wordt is deze trainingsdag geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde off-road/Enduro rijder.


Nieuwsgierig geworden? Mail of bel Marco Elting voor meer informatie viaoffroadtrainer@hotmail.nl of 06 - 15 86 27 10


(Foto mede mogelijk gemaakt door Esther Terpstra)


Extra Off-road/Enduro Trainingsdag op de Landsard op 20 september

Na twee succesvol verlopen trainingsdagen op de Landsard in Veldhoven begin deze zomer organiseert Marco Elting, KNMV gediplomeerd trainer, op 20 september een extra off-road/enduro trainingsdag op en rond dit mooie circuit.

Deze trainingsdag kan perfect gebruikt worden als opwarmer voor de tweede helft van het off-road & enduro seizoen. 

En, doordat er in verschillende (niveau) groepen getraind wordt is deze trainingsdag zeer geschikt voor zowel de geoefende als beginnende off-road/Enduro rijder!

Tijdens deze trainingsdag komen o.a. houding op de motor, bochten techniek en obstakels bedwingen aan de orde. 

De trainers (Barry Evers en Marco Elting) helpen iedereen op zijn of haar eigen niveau met tips en tricks op de verschillende locaties op en rond het circuit.

Nieuwsgierig geworden? Mail of bel Marco voor meer informatie via offroadtrainer@hotmail.nl of 06 - 15 86 27 10

(Fotografie Esther Terpstra)


Leerzame en Uitdagende Enduro Trainingen in 2013!

Ben jij een fanatieke en sportieve enduro/off-road rijder, en wil je op een leuke manier de fijne kneepjes van de sport eigen maken of verbeteren, dan zijn de enduro/off-road trainingen in 2013 van KNMV-motorsporttrainer en tweevoudig Enduro kampioen Marco Elting hèt juiste antwoord!

Na het succes in 2012 van de 1ste  Zesdaagse training in Frankrijk volgt er in 2013 een vervolg! In het weekend van17  & 18 augustus vindt de 2e editie van dit Top trainingsweekend plaats.

In dit weekend komen , naast veel kilometers ‘op de fiets’ (route én proeven), ook andere aspecten voorbij zoals veiligheid, voeding, en onderhoud van de motor.

Naast deze Zesdaagse Training in augustus  worden er in 2013 ook twee Enduro-offroad trainingsdagen op en rond Circuit ‘De Landsard in Eindhoven georganiseerd. En wel op:

Ø Vrijdag 19 april

Ø Vrijdag 28 juni

Op deze trainingsdagen komen o.a. de volgende aspecten uitvoerig voorbij:

- Bochten en rijtechniek

- Afstelling en positie op de motor

Om iedereen de beste aandacht te kunnen geven, worden de trainingsdagen op “De Landsard” samen gegeven met meervoudig Nederlands kampioen Enduro en Zesdaagse rijder Amel Advokaat. Ben je in het bezit van een off-road/enduro motor met deugdelijke demper, dan is een van deze trainingen echt iets voor jou. De trainingen zijn inclusief verzekering.

Lijkt dit je gaaf en wil je dit niet missen? Reageer dan snel, het aantal plaatsen is beperkt en de prijs is super-interessant!

Voor vragen en aanmeldingen voor een van deze trainingen, mail of bel Marco via offroadtrainer@hotmail.nl of 06 - 15 86 27 10!

Foto: met dank aan www.enduro.nl


Succesvol verlopen Enduro – Zesdaagse Training in Frankrijk

Vorig weekend vond de 1e Enduro - Zesdaagse training in Noord-Frankrijk onder leiding van  KNMV- gediplomeerd trainer Marco Elting plaats. Tijdens de intensieve dagen kwamen, naast veel kilometers ‘op de fiets’ (route én proeven), ook veel andere aspecten voorbij zoals veiligheid, voeding, en onderhoud van de motor.

De deelnemers waren na afloop moe maar zeer voldaan. Marco: ”We hebben een enorm leerzaam weekend samen gehad, waarbij iedere deelnemer op zijn eigen niveau zaken geleerd heeft om een betere en complete enduro/off-road rijder te worden. Het is mooi om te zien dat in zo’n trainingsweekend ,waar in je intensief met elkaar optrekt, de deelnemers elkaar ook stimuleren. Dit is  zeker voor herhaling vatbaar!”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Mail of bel Marco Elting via offroadtrainer@hotmail.nl of 06 - 15 86 27 10

(Foto´s mede mogelijk gemaakt door Wopke Hoekstra)


Leerzame en uitdagende Enduro – Zesdaagse Training in Frankrijk

Wil jij je optimaal voorbereiden op de tweede helft van het Nederlandse Enduro seizoen of de Zesdaagse in Duitsland?! Dan is deze training echt iets voor jou!

In het weekend van 18 & 19 Augustus 2012 organiseert KNMV-motorsporttrainer en tweevoudig Enduro kampioen Marco Elting een speciale Enduro-Zesdaagse training in Frankrijk.

In dit weekend komen alle fijne kneepjes van het Enduro-Zesdaagse rijden aan bod en wordt gezamenlijk het volgende trainingsprogramma doorlopen:

- 2 volle dagen Off-road/enduro rijden onder begeleiding van een ervaren  gids.

- Cross test en enduro test training

- Bandenwissel spoedcursus

- Voeding en Veiligheidstips

Lijkt dit je gaaf en wil je dit niet missen? Reageer dan snel, het aantal plaatsen is beperkt en de prijs is super interessant!

Voor vragen en aanmeldingen voor dit top-trainingsweekend, mail of bel Marco via offroadtrainer@hotmail.nl of 06 - 15 86 27 10!


 

EltingBrothers voor uw Enduro - Offroad begeleiding/training

Heeft u altijd al uw enduro/offroad vaardigheden willen verbeteren? Dan kan ik u er mee helpen. Met mijn jarenlange ervaring als endurorijder in binnen en buitenland, motorcrosser, gediplomeerd trainer bij de KNMV en liefhebber van de enduro/offroad sport, kan ik u helpen.

Helpen om uw enduro/offroad vaardigheden te verbeteren. 

Hieronder in het kort op welke manieren we dit doel samen kunnen bereiken:

-Enduro begeleiding: o.a. voorbereiding voor wedstrijden, wedstrijd begeleiding en evaluatie.
-Offroad dag: om tijdens een mooie offroad middag/dag jouw enduro/offroad vaardigheden te verbeteren, o.a. rijtechniek.

Heeft u na het lezen nog vragen of interesse in enduro begeleiding – offroaddag of een persoonlijks advies dan ben ik te bereiken op:

offroadtrainer@hotmail.nl of via telefoonnummer: 06-15 86 27 10 (mobiel Marco).


 

Beste Enduro vrienden,

Het Enduro en MX team EltingBrothers, gevormd om de 3 broers Elting, gaat in aangepaste vorm en samenstelling de toekomst in.


Robert is de ´afvaller´ van het gezelschap: 'Na mijn crash vorige zomer in Lochem, met als gevolgen een zware hersenschudding en een gebroken pols, zit ik niet meer met genoeg vertrouwen op de motor. Daar wordt het geheel natuurlijk niet veiliger en leuker op. Vandaar dat ik zeg, na goed 18 jaar met 3x een 2e in het Nederlands kampioenschap Enduro en 1 clubkampioenschap, het is mooi geweest.' Een sportief vervolg zit zeker in de koker, voor zijn 1e 10km hardlopen ooit liep hij 4 september een goede tijd (51.41), en de spierpijn achteraf viel erg mee.

Marco gaat de bakens ook verzetten, na een paar (...) jaartjes meer dan Robert, en ook meer successen (o.a. 2x Nederlands kampioen Enduro). Marco: 'Door de endurosport heb ik de mogelijkheid gekregen om met het uitoefenen van een geweldige sport veel van de wereld te zien en veel mensen te leren kennen. De sport heeft me veel gebracht. Definitief afscheid nemen zal ik dan ook nooit kunnen doen!

Christian zal op vertrouwde voet doortrekken, met als uiteindelijk doel de wereldtitel in 2012! (In welke sport houden we nog even geheimKnipogende emoticon)

Uiteraard willen de rijders alle helpers en volgers heel hartelijk bedanken voor de steun en toewijding in de afgelopen jaren, en zien ze met vertrouwen en plezier uit naar een gezamenlijke gemotoriseerde toekomst.

Met sportieve groet,

Team EltingBrothers


 

Team EltingBrothers heeft 2 meer-uurs wedstrijden achter de rug, Valkenswaard en Bornerbroek, en daar mooie dingen laten zien!

In de 4 uren van Valkenswaard stond het team met 2 equipes aan de start, nr 1 met Christian en Robert, en team 2 met Marco en 'huurling' Christian van Voorst.


Voor team 1 was het weer even wennen: Christian had sinds de winterpauze niet meer aan het benzine-infuus gelegen, en Robert maakte zijn comeback na de crash van 13 juni 2009 in Lochem. De eerste 2 uur stond vooral in het teken van 'Ohja, gas rechts, koppeling links, rem rechtsvoor en -onder en die laatste 2 niet teveel'. Eigen tussenstand-inschatting na 2 uur was iets te positief, ze stonden niet rond 75 v/d 180 teams, maar 108... Er was dus nog iets te doen. 2e heat: Robert vond het slim om midden door een enorme plas te rijden, gevolg muurvast en bijna 1 ronde van 10min verspeeld op iedereen. Daarna ging het wel volle bak beter qua tempo. Uiteindelijk wisten ze toch nog 2 plekken te winnen, 106 totaal. Niet verkeerd gezien de omstandigheden, en het belangrijkste (vooral voor Robert): 'het was supergaaf om weer op de motor te zitten!

Team 2 deed serieus mee met de snelle mannen, Marco ging van (Le Man-) start, en gaf de Yamaha goed de sporen. Christian van Voorst nam het na een uur over, en zette stevig door. Hoewel hij bij de ingang van de 'wisselsluis' een obstakel had (Roel?), wist hij uiteindelijk toch het eindpunt te bereiken. Tussenstand: 20e! In de 2e doorgang konden beide mannen hun prestatie nog verbeteren, ondanks een blessure bij Van Voorst: 15e overall in een veld van 180 teams!

Dan naar de 3uurs wedstrijd in Bornerbroek(Noabercross).

Hier kwam maar 1 piloot van het team aan de start, Marco, die samen met Huskie-Fahrer Erwin Wolting ten strijde trok. Ook hier ging het weer van dik hout zaagt men planken: in de drassige/waterige omstandigheden wisten zij het tempo serieus hoog te houden. Marco kwalificeerde het team als 9e in de Superpoule, verloor een aantal posities tijdens de rommelige start en begon aan een opmars. Bij de 1e wissel na 4 ronden(+/- 10 minuten per rondje) lag hij rond de 5e plaats. Daarna reed Erwin een zeer sterke race en consolideerde de positie in de top van het veld. Het gelegenheid duo reed naar een mooie 9 plaats overal naar 3 uur sturen en nog 2 keer gewisseld te hebben. De beide heren konden na 3 uur zeggen dat ze (1) redelijk versleten maar (2) tevreden waren over hun gezamenlijke prestatie!

Het team wil hierbij Christian van Voorst en Erwin Wolting bedanken voor hun Kampfgeist: veur noe en nog us!

Foto: aktie foto van Marco op "Extreme"gedeelte tijdens 3 uurs cross Bornebroek/Noabercross
 
Bekijk ook onze geüpdate website, met dank aan foto BOEZEROOY:
http://www.boezerooy.nl/?x=sport


Met sportieve groet,

Team EltingBrothers


 

Team EltingBrothers laat de sneeuw achter zich!

Na alle sneeuw en vorst gaat het seizoen 2010 toch nog van het startpodium geduwd worden ... en Team EltingBrothers is erbij! Door gerichte trainingen te 'absolvieren' zijn de 3 mannen er helemaal klaar voor: Marco gaat de strijd aan in de MX-3 Nationalen en heeft alweer deelgenomen aan de E3 Enduro, waar hij een 4e plaats in de '09-eindstand te verdedigen heeft, Christian rijdt in de Enduro N1 klasse, en Robert gaat va-banque in de MX-3 Nationalen, waar hij onder andere Marco 'tegenkomt'.

Ook dit jaar houden we u weer graag op de hoogte van onze vorderingen en prestaties. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben, schiet 1 van ons dan even aan 'on the racetrack'!

Met sportieve groet,

Team EltingBrothers  


“ Zondag tijdens de jaarlijkse kampioenshuldiging van de KNMV op Papendal(Arnhem), heeft EltingBrothers team rijder Marco Elting zijn Zilver medailje van de ISDE in Portugal gekregen. Op deze jaarlijkse KNMV kampioenshuldiging worden alle KNMV Kampioenen gehuldigd van het afgelopen jaar ”

Foto's van de KNMV kampioenshuldiging met dank aan Henk v.d. Spek(www.enduro.nl)

 

 

 

Via deze weg willen wij al onze sponsors en helpers bedanken 

voor de ondersteuning in het afgelopen jaar. Wij wensen u en uw familie

prettige feestdagen & een plezierig en succesvol 2010 toe!!

 

Tot ziens in 2010!!

 

Christian / Marco en Robert Elting

 

Hallo Enduro-liefhebber,

Als echte liefhebber heeft u genoten van deze 2 daagse, dat kan niet anders: Goede omstandigheden (vrijdag), gecombineerd met veel regen - modder - onweer - en net voor het scheiden van de markt nog snel even een bak hagel! Eindresultaat van de 2daagse: 20% uitgevallen bij de Inters en meer dan 60% 'out' bij de Nationalen!


Maar hoe heeft ons team het gedaan?

Marco had voor de kampioensrit nog een realistische kans om van plaats 5 naar de 4e plek in de E3 klasse te klimmen, en dat is ook gelukt! Met een beetje meer geluk had er misschien wel een 3e plaats ingezeten, echter 'regels zijn regels' en degenen met de meeste punten aan het eind staan verdiend vooraan. Marco:'In Borculo had ik moeite in het goede ritme te komen, maar in Harfsen liep het gewoon erg lekker. Een val in de laatste ronde kostte net even teveel tijd voor een betere uitslag, maar al met al ben ik erg tevreden. Vorig jaar 5e, nu 4e, wie weet waar ik volgend jaar sta. Ik weet dat het tempo gewoon goed is, en het wordt ook constanter. Als ik die lijn doortrek zit er zeker meer in!'

Christian heeft sterk doorgezet en behoorde daardoor tot de (minder dan 40%) nationale finishers in Harfsen! Dag 1 was ook voor hem zoeken naar het juiste ritme maar de 2e dag wist hij goed door te bijten en de Yamaha naar de finish te brengen. Ook op de proef 'oude stortplaats Harfsen' reed hij iedere ronde eenvoudig naar boven, waar veel andere nationale rijders meerdere pogingen nodig hadden. Van de 15 starters werd hij uiteindelijk 9e, wat de beste score van dit seizoen is!


Daarnaast heeft het Yamaha MX-Torenstad merkenteam in haar eerste seizoen (met naast de gebroeders ook Christiaan van Voorst en Rene Gerrits) een heel goede prestatie geleverd door als gedeeld 2e te eindigen in het kampioenschap! Proficiat!

Natuurlijk feliciteert het team alle kampioenen van 2009!

Een prettige decembermaand en tot Enter!

Met sportieve groet,

Team EltingBrothers


Uitnodiging voor de kampioensrit

Graag nodigen we u uit om op 27 en 28 November te komen kijken/aanmoedigen bij de afsluiting van het Enduro seizoen 2009. Deze afsluiting vind plaats tijdens de kampioensrit/2-daagse in Borculo(vrijdag) en Harfsen (Zaterdag). Beide dagen start en finish in de Exelse molen, na bij lochem.
We begroeten u dan graag, we zij o.a. aanwezig op start-finish(ochtends en avonds). Allen informatie omtrent dit evenement vin u op onderstaande website: http://www.bmac-borculo.nl/enduro/enduro.htm

Tot ziens in Borculo en Harfsen eind november!


Zelhem: een geslaagde rit voor de Elting Brothers

Hallo Enduro-fan,

Team EltingBrothers, sinds vorige wedstrijd weer met de 2 enduro-mannen van kiet, heeft in Zelhem goed gepresteerd! Marco wist na een bewogen week (kies-operatie en stevige verkoudheid) de tegenvallende uitslag van vorige week weg te poetsen, met een sterke 5e plaats in de E3 klasse. Op de eerste proef in de 1e ronde op het Hengelse Zand, die voor de verandering weer meer over het oude circuit ging en minder over de lange paden, moest hij regelmatig het anker uitgooien om de scherpe bochten te halen, doordat het toen nog verraderlijk glad was. Gedurende de dag ging het steeds beter, en kreeg hij de lastige proef zelfs onder de 8 minuten 'gelopen', wat gewoon snel is. Door de mooie 5e plaats houdt hij nu nog uitzicht op de 4e plaats in de ranking, wat een verbetering zou zijn van 2008 (toen 5e)!

Christian krijgt meer en meer schik met de nieuwe Yamaha, die sinds Hellendoorn helemaal 'betriebsfertig' is. Waar Hellendoorn echt de eerste meters waren, bleek vandaag dat hij goed gewend begint te raken, en weer duidelijk aan snelheid wint. Van de 19 starters in de N1 werd hij 14e, met ruimte om nog een paar plekken te stijgen. Hij heeft dan nu ook al zin in de 2-daagse: 'Dat ik mijn oude motor zo snel zou kunnen verkopen, had ik niet verwacht. Om de nieuwe helemaal 'spik en span' te krijgen duurde toch iets langer dan gedacht. Ik ben wel erg tevreden over de nieuwe fiets, de Yamaha bevalt super!'

Tot ziens in Borculo en Harfsen eind november!

Met sportieve groet,

Team EltingBrothers   


 

Een korte terugblik op de ISDE en vooruit maar weer

Hallo Enduro-Liefhebber,
 
Met 'Vorden' voor de deur een korte (foto-) terugblik van Team EltingBrothers op de afgelopen zesdaagse in Portugal. Marco heeft in Figuiera da Foz een puike prestatie geleverd door als 12e te finishen in de C3 klasse. Door een aantal lelijke valpartijen op dag 3 (o.a in het laatste uur richting finish op 1 van de klimmen). heeft hij een paar blessures opgelopen: hij had zijn pols goed gekneusd (waarschijnlijk een team-blessure na de breuk van Robert), en voor 2 ribben gold hetzelfde), die hem de dagen daarna aardig wat tijd gekost hebben. Maar, samen met Henk Enting heeft hij deze zonnige ISDE toch tot een mooi einde gebracht, en zelfs in de slotcross op GP Circuit Agueda nog een plekje in de eindstand gewonnen.

Marco over deze zesdaagse: 'Dit was een echt pittige zesdaagse, met alleen al veel meer zand dan ze in Havelte op 1 bult kunnen schuiven. Daardoor werd de route erg zwaar, vooral als er veel mensen voor je starten (de club rijder starten na alle Junior trophy en Trophy rijders). Ook de stenen waren een redelijke hindernis. De route en proeven waren zeer afwisselend. Het mooie weer hielp ook mee, waardoor het totaal erg de moeite werd. Ik wil bij deze Henk Enting ontzettend bedanken, en uiteraard ook alle helpers op de controles!'

Het clubteam van Marco, samen met oud Junior-Trophy collega Dinand Tijhuis (ISDE 1994 USA) en Hans Polsvoort, behaalde een mooie 8e plaats in een veld van maar liefst 91(!) teams. Voor de sfeer, zie de foto's van Henk Enting.


Alle uitrijders van harte gefeliciteerd, en veel succes in de rest van het enduro seizoen!
 
Groeten en tot op de enduro,
 
Team EltingBrothers 


Team EltingBrothers klaar voor Bergeijk & ISDE Portugal!

Marco Elting van Team EltingBrothers heeft zich de afgelopen maanden in alle rust voorbereid op de komende 6 daagse Enduro in Portugal, en is er helemaal klaar voor! De laatste oefensessie werd afgelopen weekend succesvol afgewerkt in het Belgische Esneux, waar de organiserende -van oorsprong ook - Trialclub een mooie route en proeven had voorbereid. Gevolgd door een back-up op de brommer (vader Roel) zette Marco iedere ronde betere tijden op de klok, waardoor hij met een goed gevoel naar Nederland terugkeerde.Komende week vertrekt Marco samen met Henk Enting naar Figuera da Foz, Portugal, waar hij van 12 t/m 17 oktober alles uit de kast wil halen voor een goede prestatie.Maar eerst dit weekend, dat in het teken staat van de 'reprise' van het Nederlandse Enduroseizoen: hier heeft Marco een sterke 4e plaats te verdedigen in de E3 klasse na een goed optreden bij de Enduro Holten begin dit jaar. De andere enduro-ende EltingBrother Christian laat de herneming van het seizoen schieten vanwege studieverplichtingen.


Met sportieve groet,

Team EltingBrothers


Elting Brothers zitten niet stil in zomerperiode

Team EltingBrothers zit deze zomer zeker niet stil, vandaar dat we u hierbij een kleine update van de laatste 2 weekeinden geven.

Vorig weekend hebben de 2 'rijdende' piloten (Robert zit nog in de lappenmand) samen meegedaan aan de Lochemse 2-uurs cross, en niet zonder succes! Op een wederom super-geprepareerde baan van de MAC Sport en Vriendschap lagen beide mannen zelfs een hele tijd op plaats 1, van de 20 deelnemende teams! Uiteindelijk wisten ze een mooie 5e plaats over de streep te trekken.


Afgelopen weekend is Marco, in volle voorbereiding voor de 6Days in Portugal, afgereisd naar het Belgische Dinant (Evrehailles). Hier worden de mooiste enduro's van Belgie georganiseerd, en deze keer was het ook echt geen flauw ritje: start om 9.15, finish 9 uur later. Goed om het luie zweet eruit te rijden, en de rest ook. Het resultaat, een 8e plaats in de klasse E3, was netjes, en een uitermate goede opsteker naar Portugal toe.

Komende weken staan vooral in het teken van de komende 6daagse, dus dat betekent voor Marco: conditie nog verbeteren, en rieden-rieden-rieden.

Tot snel, hou de site in de gaten voor nieuwe updates!
Foto's van 2 uurs cross Lochem(met dank aan MACSEV.nl) en Belgie's Kampioenschap Enduro Dinant nu in onze gallery. 

Met sportieve groet,

Team EltingBrothers


De nieuwe sponsor van team EltingBrothers.nl is USWE-sports

De nieuwe sponsor van team EltingBrothers.nl is USWE-sports. USWE-Sports maak onder andere voor Motorcross en Enduro de speciale mobile drink systemen(camelbags) Om je ook tijdens de wedstrijd fit te houden. Ook speciale leverbaar om te gebruiken bij het dragen van een Leatt-Brace of EVS Evolution. Voor meer informatie kijk op: http://www.uswe-sports.com/


Elting Brothers update juli

Beste Sportvrienden,

Team EltingBrothers heeft afgelopen weekend met Marco als coureur meegedaan aan de ONK Nationalen KNMV in Joure, op circuit 'The Flying Boetoe'. Marco, die halverwege het seizoen is ingestapt in de MX-3 klasse, begint steeds beter te scoren! Begonnen in Den Dungen (32e), en via de wedstrijden in Lochem, Makkinga en Mill nu naar een goede 14e plaats overall. In de regen in Friesland (zie foto) bleek maar weer eens dat de conditie in orde is, want Marco kon in de laatste ronden nog aardig wat rijders inhalen. Marco: 'Ik ben blij met de verbeteringen, zoals de Amerikanen zeggen de race-pace wordt beter, nu ga ik me meer toeleggen op de kwalificatie om daarmee een betere startpositie en start te krijgen.'Het herstel van de andere Nationalen-rijder in het team (Robert) vordert. Hij herstelt van een zware hersenschudding, een moeilijke polsbreuk (links) en een zwaar gekneusde schouder (rechts) opgelopen tijdens een cross in Lochem. Om volledig herstel te krijgen, gaat Robert komende week voor een second opinion voor de pols naar een echte Sportdokter. Zo snel als hier meer duideljkheid over is melden we dit uiteraard meteen! Zie voor de goede sfeer de kopstart-foto van Robert in Veendam eerder dit jaar.PS zie ook onze team website voor mooi "James Stewart movie on his home track" of onderstaande link:
http://www.eltingbrothers.nl/nieuw2/home.html

Wij wensen iedereen een heerlijke zomer toe en een fijne vakantie!


James Stewart movie

 

 

Update Team Elting Brothers

Team Eltingbrothers heeft aan meerdere motocross en enduro wedstrijden deelgenomen in de afgelopen periode waarvan u hieronder kort een verslag vindt.

 

 

Robert richt zich dit jaar volledig op de motocross en rijdt dit seizoen voor het eerst met een Yamaha 450cc viertakt in de MX3 nationalen. Hij heeft al meerdere nationale wedstrijden gereden en begint zich meer en meer thuis te voelen op de nieuwe motor wat ook heeft geresulteerd in mooie uitslagen. Daarnaast heeft hij aan diverse clubwedstrijden deelgenomen.

 

Afgelopen weekend is Robert tijdens een clubwedstrijd in Lochem bovenop de stortplaats ongelukkig gevallen waarbij hij een pols heeft gebroken en zijn schouder heeft bezeerd. Het herstel zal enige weken duren en wij hopen dat Robert voorspoedig zal herstellen en snel weer van de party is.

 

Marco is weer helemaal hersteld van zijn valpartij op het EK in Frankrijk en heeft alsnog een MX3 nationalen licentie aangevraagd. Hij heeft afgelopen zondag in Lochem zijn tweede nationale wedstrijd van het seizoen gereden en begint het ritme weer te pakken te krijgen.

 

Marco en Christian hebben als team in Valkenswaard (vier-uurs enduro) en Bornerbroek (de Noaberscross 3-uurs cross) gereden. Beide wedstrijden waren goed georganiseerd en drukbezet waarbij Team Eltingbrothers goed partij heeft gegeven. In Bornerbroek zorgde een technisch mankement(voor rem problemen van de motor van Marco) halverwege de wedstrijd ervoor dat op één motor verder gereden moest worden wat zorgde voor enige gewenning bij Marco, terug op de viertakt, en enige vertraging bij de ‘wissel’. Ondanks deze pech is een mooie 26e plaats behaald en kan worden teruggekeken op mooie resultaten in beide wedstrijden.

 

Marco zal in tweede helft van het seizoen deelnemen aan EK’s Enduro's, de ISDE  en enkele nationale MX3 wedstrijden. Christian zal de NK enduro wedstrijden rijden en enkele regionale cross-wedstrijden. Robert zal zich de komende periode richten op zijn herstel en wij hopen hem daarna weer snel op de motor terug te zien.

 

Tot ziens bij de volgende update van Team Eltingbrothers

----------------------------------------------------------------------------------

EK Frankrijk desillusie

Tijdens de seizoensopening voor het Europees kampioenschap Enduro in Frankrijk heeft de snelste man van Team EltingBrothers geen leuk weekend gehad. Waar we in NL al weer redelijk gewend zijn aan beter weer, was in het gebied van de enduro (op 1000m hoogte) de winter net goed voorbij. Dat, gecombineerd met constante miezer-regen, zorgde ervoor dat het een zware wedstrijd was.Iedere ronde bestond uit 3 lussen, de rode-groene-gele lus, die 2x bereden werden. In de 1e lus zat de Extreme test (zie foto's op enduro.nl en bijlage), waar de rijders weer een echt hindernis parcours over moesten. Marco bleef hier in de 1e ronde hangen op een stapel peppels, en reed in de 3e lus een stuk prikkeldraad in zijn achterwiel. Een behulpzame lokale boer (type vetjas, hoedje, shaggie op de lip) heeft geholpen de rommel eruit te krijgen, waardoor Marco na ronde 1 nog wel reed maar niet meer op 'nul'.

Aan het begin van ronde 2 in dezelfde Extreme test gaf hij voor dezelfde berg hout ietsie meer gas, iets teveel, waardoor hij vol op het stuur eraf ging, en meteen aan zijn heup voelde dat het niet goed zat, hetzelfde gevoel als een paar jaar terug bij zijn bekkenbreuk. Voor de zekerheid toch nog de motor ingeleverd, met de hoop dat een nacht rust wonderen zou doen, maar helaas > geen verbetering, dus teleurgesteld weer naar huus.

Opvallend verhaal: Iets dat je absoluut niet verwacht in het hooghartige Frankrijk: De 1e avond in het kleine hotel/restaurantje was er alleen een Franse kaart, er stonden zelfs geen 'handen en voeten' op. De 2e avond had de zoon van de eigenaar via internet de kaart vertaald naar Engels en Duits! Rare Jongens, die Fransen... Een aanrader dus

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers & Yamaha MX-Torenstad merkenteam starten goed in ONK Holten!
 
De 1e ONK enduro van het seizoen is meteen een verrassend goede geworden, voor Team EltingBrothers & het Yamaha MX-Torenstad merkenteam! Van de EltingBrothers 2 man aan het vertrek, Marco(E3) en Christian (N1). Marco heeft de goede prestatie van vorig jaar, 5e totaal, kracht bijgezet door meteen de 4e plaats op te eisen in het drukbezette E3 veld. Hij reed scherp en fanatiek, hij had er duidelijk weer zin in na de 'winterpauze'. Christian zorgde voor de verrassing van de dag; als niet-modder liefhebber werd hij stoer 5e in de N1 klasse, terwijl er een zware modderproef in het parcours zat(zie foto). Hij liet zien dat hij in de winter het goede ritme heeft gevonden, want op de 'droge' proeven reed hij 3e en 4e tijden in een deelnemersveld van 14!


Zover EltingBrothers; nieuw dit jaar is het merkenteam Yamaha MX-Torenstad BV, met naast Marco en Christian de rijders Rene Gerrits(N1) en Christiaan van Voorst(N2). Waar Rene knap 2e werd in de N1 klasse, behaalde Christiaan een heel nette 6e plaats in de grootste klasse, namelijk de N2 klasse (54 deelnemers)! Totaal behaalde het team van de 13 teams op de lijst de 4e plaats. Een mooi resultaat waar de rijders dan ook erg tevreden mee zijn.
 
Op de volgende ONK enduro is het even wachten (3 okt Bergeijk), in de tussentijd zullen de rijders aan internationale enduro's en MX-wedstrijden deelnemen.
 
Wij houden u op de hoogte!
 
Met sportieve groet,
 
Team EltingBrothers & Yamaha MX-Torenstad
 
Foto met dank aan: www.vsfoto.nl

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers in volle voorbereiding op nieuw seizoen!

Naast de trainingen om de conditie op peil te krijgen hebben we dit jaar ook onze truck flink onder handen genomen. Zoals je kunt zien is de kleur veranderd, naar Mercedes Original Silver.

De 1e 'afspraak' voor dit jaar is de Enduro van Holten (Marco & Christian) en de UMX motorcross wedstrijd in Lochem (Robert) op 7 maart. Samen met de 'nieuwe' truck zijn we klaar voor het nieuwe crossjaar!

----------------------------------------------------------------------------------

Eltingbrothers in de bloemetjes gezet

De Kampioen en Medaille winnaar zijn gehuldigd, nadat Marco zijn Zesdaagse medaille kreeg op het motorsportgala op Sportcentrum Papendal, was het afgelopen week de beurt aan Robert, die de beker kreeg tijdens een gezellige feestavond van MAC-SEV Sport en Vriendschap in Café Bousema te Lochem. In onze gallery vind u foto's van de huldigingen

----------------------------------------------------------------------------------

Goed Seizoenseinde voor Team EltingBrothers

Beste Off-Road Liefhebber, Team EltingBrothers heeft een succesvol jaar in stijl afgesloten! Tijdens de finale in Enter hebben Marco en Christian beiden gestreden voor wat ze waard zijn en daarmee in de eindstanden goede zaken gedaan: Marco heeft de 5e plaats in zijn 1e seizoen in de sterkbezette E3 klasse behaald, Christian wist zelfs nog een plek te winnen in Enter en eindigt als 7e in N1.

Hij heeft trouwens ook nog een 'tip' tegen de koude handen en benen; doe er op de controle brandstof overheen en de kou is weg; het begint vanzelf wel te jeuken....
 
Over het hele seizoen genomen kan het team terugkijken op een zeer geslaagd jaar. Marco heeft bij de EK Enduro een super 9e plaats behaald, met daarnaast de 5e nationaal. Christian heeft een zeer sterke 2e seizoenhelft gereden, en is sneller en fanatieker dan daarvoor, en Robert tenslotte heeft zijn 1e clubkampioenschap op de crosser binnen!
 
Team EltingBrothers bedankt al zijn helpers en sponsors, met name Roel & Netty, Henk en Leon Enting, Han Bosman, Hans Buis, Gerard Horenberg, Ronald van der Vliert, Henry Rikhof (ISDE Griekenland), Alidus Sprenkelink (EK's en ISDE) en natuurlijk de aanhang-dames Liesbeth, Marije en Tina voor de hulp en de goede sfeer. Daarnaast willen we alle Enduro Kampioenen feliciteren en Henk Enting in het bijzonder met zijn mooie 3 plaats in NV50+ klasse over de 2 dagen in Enter.

De behaalde resultaten geven nu al goede zin voor komend seizoen, maar ..... eerst nog even de decembermaand door: Fijne Feestdagen, en tot komend jaar!
 
Met sportieve groet,
 
Team EltingBrothers

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers scoort sterk tijdens EK & ONK!
 
Tijdens de afgelopen 2-daagse EK-ONK enduro in Hengelo Gld is ons team goed voor de dag gekomen:Christian vocht zich in  zijn nationale klasse 2 dagen zonder strafminuten naar een keurige 9e plaats, wat hem in de overall ranking een zeer verrassende 3e plek oplevert. Christian: 'Het was inderdaad een gevecht om op tijd te komen overal, op de 1e dag ben ik op iedere controle op de motor blijven zitten om maar geen tijd te verliezen. Dat ik nu 3e sta is hartstikke leuk, ik ga de KNMV maar eens vragen of ze het seizoen niet ietsies kunnen inkorten....', zegt hij met een knipoog.

 


 Voor Marco was het de laatste EK in een rij van 4, waar hij als 7e in de tussenstand de 2daagse inging. Na 2 dagen goed gas geven werd via een 10e & 13e stek een heel mooie 9e plaats in de EK eindstand behaald. In de ONK leverde het een 7e en 8e stek op, wat in de tussenstand rang 5 oplevert. Marco: 'Een mooi EK seizoen met een nog 'schonere' eindranking. Dit seizoen had veel, van de hitte, keien en bergen van Sicilie en Portugal, via het zanderige Letland naar 2 perfecte rij-dagen in Hengelo met als topper de proef op 't Zand!'
 
Team EltingBrothers wil alle helpers en volgers bedanken voor zijn/haar ondersteuning en inspiratie tijdens deze 2-daagse!
 
Op naar Geesteren!
 
Met Sportieve groet,
 
Team EltingBrothers

----------------------------------------------------------------------------------

TEAM ELTINGBROTHERS SCOORD OOK IN DE MOTORCROSS:
 
Kort na afloop van de Zesdaagse Enduro in Griekenland heeft Robert, de Benjamin van het team, zijn MX - 2 Club Kampioenschap 2008 veilig gesteld bij MAC SEV in Lochem!

Dit gebeurde reeds tijdens de voorlaatste clubwedstrijd van de MAC SEV op het mooie circuit de Lage Pasbroek. Robert heeft zijn voorsprong goed uitgebouwd en is met 42 punten voorsprong en 1 schrap-resultaat niet meer in te halen door zijn concurrenten.

Robert: " De eerste manche maakte ik nog een klein foutje en sloeg ik rechtsaf waar nog geen bocht was, maar toch kon ik mooi terugkomen tot plaats 3. De 2e manche liep alles prima, van start tot finish op kop. Dit jaar heb ik me alleen gericht op motorcross, en met mijn eerste kampioenschap ooit is dat tot nu toe een goede keus. Ik ben er dan ook erg blij mee!

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers heeft weer een ISDE Medaille binnen: Marco heeft Zilver gewonnen in Griekenland!
 
In een snikhete zesdaagse heeft de senior van het team een top-prestatie geleverd: bij afwisselend 35-45 graden (in het dal) en 20-25 graden (op de berg) wist Marco aan het eind de 21e plaats in de zware brommer-klasse (C3) te grijpen. Maar dat ging dus niet vanzelf. De 1e dag mocht hij als nummertje allerlaatst vertrekken, waardoor de temperatuur al erg was opgelopen (8.00 1e start, starttijd was 10.35u). Dit werd voor de volgende dagen gelukkig aangepast naar Scratch stand. Iedere dag begon met een rondje op de (Slot-)crossbaan, waarna er een lastig pad omhoog kwam. Het lastige was dat je door het vele stof de keien eronder niet kon zien, waardoor het veel steppen was en lange benen erg goed uitkwamen en Marco niet perse in het voordeel was. De stukken route waren steeds een uur of meer, dus met die hitte was de Camel-back met water op de rug geen luxe; deze heeft Marco dan ook wel een paar keer leeg gedronken.... Aan het eind van iedere dag had je de lange afdaling (40-50min) door een bijna helemaal droge beek, met ook veel stof en dikke keien.


 Pech was er ook: op de 2e dag heeft Marco veel tijd verloren doordat zijn achterframe is afgebroken, maar toen bleek maar weer dat je met geel plakband en een zwarte stift ook een heel eind kunt komen! 
 
Tijdens de Slotcross had Marco 1x het voordeel van een vroege start, en hij mocht ook nog in de Formula 1 opstelling van Pole-position vertrekken. In zijn groep reed hij op een deels nattige en gladde baan naar een nette 4e plaats, waarmee hij in de eindstand nog 2 plekkies won! Ook die middag was het weer bloedjeheet: tijdens de pauzes ging het publiek in tunnels onder de schansen en in de schaduw staan, omdat het anders niet te harden was.
 
Marco, na afloop: 'Dit was toch weer een compleet andere ervaring als Chili. Daar was meer afwisseling in ondergrond, hier waren veel meer grote stenen, toch nog veel meer stof, en ook veel warmer, waarschijnlijk omdat het in het binnenland was en niet aan zee zoals La Serena! Wel weer een erg mooie wedstrijd, met een ge-oliede ondersteuning. Henk, Henry & Liesbeth, en alle controleposten BEDANKT!'  
 
Met sportieve groeten,
 
Team EltingBrothers
 
Kijk voor mooie wedstrijd foto's van onze racende fotograaf op www.henkenting.nl   

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers scoort ook in Letland!
 
Tijdens de afgelopen EK Enduro in Vidrizi Letland heeft rijdend team-captain Marco goede zaken gedaan. Na sterke wedstrijden in Taormina en Oliveira do Hospital, waardoor Marco een hele mooie 7e plaats in de overall ranking te verdedigen had, heeft hij in Letland de lijn kunnen doortrekken, met als resultaat: nog steeds 7e!

De eerste dag was zonovergoten, en op de grotendeels zanderige omloop reed Marco sterke tijden en kon hij goed aanpikken bij de snelle rijders om hem heen. Een paar schoonheidsfoutjes in de 3e en laatste ronde kostte hem een paar plekken: 11e. De 2e dag begon met wat regen, maar dat was meer een buitje voor het stof. Het tempo zat er weer goed in, en ook nu werden 10 punten meegenomen, wat het totaal voor dit jaar al op 63 punten brengt: een record! Marges in de tussenstad: 2 punten op plek 6, en 8 punten op nr 8.
 
Dat de 2-daagse geen makkie was, blijkt wel uit de 'finish' foto na de 2e dag!


Op naar de laatste EK in Hengelo, maar eerst nog 'even' naar Griekenland voor de 6days! We houden je op de hoogte.
 
Met sportieve groet,
 
Team EltingBrothers
 
Check www.henkenting.nl voor alle foto's!

----------------------------------------------------------------------------------

EK Update EltingBrothers: van 10 naar 7!
 
Na een goed resultaat in Italie wilde zelfs moeders het met eigen ogen zien; en jawel, weer een leuke en geslaagde enduro!
 
De 1e dag was een ouderwetse scherprechter, maar dan niet alleen op enduro-uithouden, ook de trial-kunsten van de rijders werden serieus getest! Op de veelbesproken Extreme-test ging Marco ook een keer onderuit, en brak daarmee zijn handrem-handle af. Omdat deze bij op-en-af heel hard nodig is moest dat eerst gerepareerd worden. Dat lukte, maar wel met in totaal 15 'bonus-minuten' (9 in de proef-tijd en 6 aan de klok). Een echt serieuze klassering was daarmee weg eigenlijk wel weg, maar doordat veel rijders het 'loodje legden' werd hij toch nog netjes 9e!

 

De 2e dag, rondje minder en warmer. Met goede zin gestart, weinig gekkigheid meegemaakt, en weer een mooie score: 11e. En van: 10 naar 7 in de tussenstand! 
 
Marco: 'Dit had ik voor het seizoen zeker niet verwacht dat ik na 2 EK op een 7 plaats zou staan in de E3 Senior klasse. Ik wil ook mijn helpers Henk Enting (zie foto's van Henk op www.henkenting.nl, ook fotografie voor al uw feesten en partijen ;-) en mijn Vader (prepareren van de Yamaha) en Moeder bedanken, en natuurlijk ook alle helpers uit het Nederlandse kamp!'
 
Volgende enduro: 2-3 augustus, Letland!
 
Met vriendelijke groet,
 
Team EltingBrothers  

----------------------------------------------------------------------------------

Robert in aktie tijdens zijn Opening wedstrijd van 2008, Uitwisseling MX in Lochem 08-03-2008

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers in voorbereiding op nieuwe seizoen

Met de eerste enduro in het vooruitzicht zijn de EltingBrothers dan ook weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De Yamaha motorfietsen staan er perfect bij en de coureurs kunnen dan ook niet wachten tot de eerste enduro in Holten van start gaat.

Marco richt zich in 2008 met name op de enduro en zal aan de wedstrijden om het Nederlands kampioenschap, een aantal wedstrijden om het Europees kampioenschap en een aantal wedstrijden om het Duits kampioenschap deelnemen in de klasse E3.

De jongste EltingBrother, Robert, gaat zich in 2008 meer op de motocross richten en zal uitkomen in de nationale klasse MX2. Christian zal deelnemen aan enduro wedstrijden om het Nederlands kampioenschap in de klasse N1.

Daarnaast zullen de EltingBrothers wanneer mogelijk deelnemen aan de uitwisselings-wedstrijden en een aantal clubwedstrijden, onder andere op de mooie circuits in Harfsen en Lochem.

De wedstrijdkalender 2008 wordt binnenkort op deze site geplaatst.

Tot ziens in het nieuwe seizoen!

Met vriendelijke motorsportgroet,

Team EltingBrothers.nl

----------------------------------------------------------------------------------

Foto's kampioenshuldiging in Papendal

Afgelopen zondag vond de jaarlijkse kampioenshuldiging weer plaats in Papendal, Arnhem. Hier kon Marco zijn Zilver medaile ophalen van de ISDE 2007 in Chili. Foto's van Kampioenshuldiging 06-01-2008 op Papendal nu in onze gallery met dank aan Han Bosman

----------------------------------------------------------------------------------

Tot ziens in 2008 

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers sluiten succesvol seizoen af!

Foto: Henk van der Spek/ Enduro.nl

ISDE Chili

Terugkijkend op de zesdaagse van Chili kunnen we niet anders zeggen dan dat Marco gewoon een ongewoon goede wedstrijd gereden heeft, op een zeker niet-Nederlandse ondergrond. Marco: ‘In 1,5 dag reed ik een voor en achterband finaal op, inclusief bib-mouse! Dat geeft toch wel aan dat er onderweg naast een paar zanderige proeven ook veel stenen en af- en opgangen waren. Daarnaast maakte het vele stof en soms hoge temperatuur het erg lastig, maar wat wil je in een gebied waar het al 3 jaar niet geregend heeft en in het voorjaar al 32 graden kan zijn(zoals op dag 3)!’ Verder was het parcours zeer afwisselen en weids. Einduitslag: 15e in clubklasse E3, van de 64 starters en 45 finishers, met een Zilveren medaille.  

2 Daagse Bernheze

Marco heeft zijn sterke optreden in Chili een onverwacht mooi vervolg gegeven: In zijn klasse E3 (C) heeft hij op de natte velden van de gemeente Bernheze een overall 3e plaats behaald. Marco:  “op dag 1 moest ik eerst nog een beetje wennen maar daarna ging het beter en ook op dag 2 ging het rijden lekker”. Met op dag 2 zelfs een heel goede 2e plaats! Blijkbaar maakt de ondergrond toch niet zoveel uit!

In de nationale E1 klasse (D) heeft Christian ook een sterke wedstrijd gereden! Op zijn Yamaha wist hij ruim op tijd te finishen onder, op zijn zachtst gezegd, zijn minst favoriete omstandigheden. Het doorzetten werd beloond.

Robert heeft een sterk seizoen gereden en kende tijdens de tweedaagse enige tegenslag. Robert: ‘Op dag 1 ben ik in de boomstam-trailer proef door mijn rug gegaan, en heb ik, door ‘aangepast’ te rijden een spier in mijn linker-bovenbeen verrekt, deze combi zorgde er voor dat ik helaas niet meer voluit kon gaan tijdens de 2-daagse om het de concurrentie nog moeilijk te maken. Het eindresultaat in het kampioenschap 2007 mag gezien worden, een mooie 2e plaats in de Eind-Wertung!

----------------------------------------------------------------------------------

ELTINGBROTHERS ISDE CHILI 2007

DAG 1:

Start

Een kleine handstand

 

DAG 3:

Vrij stoffig overal

 

----------------------------------------------------------------------------------

Sfeerimpressie van de zesdaagse in Chili

Marco is met zijn ondersteuners al enkele dagen in Chili en maakte hiervan een aantal foto's zodat jullie een klein beetje een beeld hebben hoe het daar is. Ga naar de gallery om de foto's te bekijken.

----------------------------------------------------------------------------------

Foto's van Enduro Hellendoorn 27-10-2007 nu in onze gallery, met dank aan ons fotograaf Henk Enting 

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers begint sterk aan 2e Seizoenshelft!

Na de ritten van Bergeijk en Vorden, 2 heel mooie enduroritten (ook fijn met het schoonmaken;-), staan de EltingBrothers er goed bij! In Bergeijk, waar de organisatie een snellere uitslag van hun superrit verdiende, zette Marco in zijn nieuwe klasse een mooie 4e stek weg, achter winnaar Mark Wassink. Robert behaalde een 2e plaats in klasse D, waardoor hij in de tussenstand naar de 1e plaats doorschoof. De beide coureurs waren vooral te spreken over de proef op het Eurocircuit. Robert: 'Voor het eerst wilde ik nog wel een rondje op de proef, erg gaaf'.
 
In Vorden was het team compleet aan de start, ook Christian van de partij. Ook hier geweldige omstandigheden, met als mooiste proef circuit Delden, en in het 1e rondje de 'hele lange proef' over het Groote Veld van TC1 naar S/F.
 
Marco verraste door een sterke 3e plaats te pakken, met goede tijden en zeker goede zin: 'Het ging vandaag gewoon lekker, alhoewel het af en toe nog iets scherper kan. Goed teken is dat de proeftijden naar beneden gaan gedurende de dag. Ook vergeleken met de andere Inters klassen waren mijn tijden zeker niet verkeerd. Naar de ISDE in Chili toe merk ik dat de snelheid omhoog en de conditie vooruit gaat!' 
 
Robert reed ook een sterke race, vooral op circuit Delden pakte hij de naaste concurrenten en bleef hij in de buurt van de winnaar van de dag, aan het eind een 2e plaats, waardoor hij zijn leiding in de tussenstand versterkte, van 2 naar 4 punten! Robert: 'Ik rij nu toch al wel een tijdje, maar sommige standaard dingen gaan nu eindelijk beter, waardoor ik ook maislandproeven bij kan blijven. Het is nog een lange weg tot het eind van het seizoen, er kan nog van alles gebeuren, maar ik ga proberen deze plek te verdedigen!'   
 
Christian kwam dus ook aan het vertrek bij Papa Beer. De verwachtingen bij de coureur zelf waren hoog gespannen, en dat kan natuurlijk ook niet anders: alleen maar lange dagen werken, heel weinig rijden, en vooral geen conditietrainen... Aan het eind van de dag werd hij 12e van de 15 rijders in klasse D. Christian: 'Het was leuk om weer een keer mee te doen, en doordat er nu meer concurrentie in mijn klasse is, motiveert dat extra om er meer tijd in te steken. In Geesteren ga ik proberen een paar plekjes op te schuiven!'
 
Tot Volgende Week!
 
Team EltingBrothers
 
PS: Check de gallery op www.eltingbrothers.nl voor nieuwe foto's van afgelopen zomer! 

----------------------------------------------------------------------------------

KICK OFF ISDE Chili 2007 is gestart met ISDE Motor van Marco Elting nu in onze gallery

----------------------------------------------------------------------------------

Newsflash Elting Brothers

Geachte bezoeker van onze site!

EltingBrothers heeft deze zomer zeker niet stilgezeten! Eerst heeft het voltallige team deelgenomen aan de German-Cross-Country wedstrijd op het voormalig GP-circuit van Goldbach (bij Frankfurt aM). Door de perfecte weersomstandigheden op de dag zelf (de dagen ervoor was het - zoals Paulusma zegt - reigen reigen reigen) was de baan in ieder geval droog, maar doordat deze de dag ervoor redelijk kapotgereden was, toch een zware opgave. Na 2 uur zoveel mogelijk ronden rijden vielen alle teamleden goed in de punten, en eentje ook van de motor....

De volgende grote wedstrijd is de 2-daagse EK enduro in Heinola (Finland), waar Marco ter voorbereiding op de International Six Days Enduro in Chili heeft deelgenomen. Eindresultaat: Een goed perspectief naar de ISDE toe, maar chagrijn over de uitslag. Marco:'Als voorbereiding was dit een goede wedstrijd, naast de conditionele opbouw, en op een aantal punten kunnen we nog professioneler worden, zodat we beter toegerust naar La Serena af kunnen reizen!'

Daarnaast heeft Robert afgelopen weekend in Lochem deelgenomen aan alweer de laatste clubcross van het seizoen. Mede doordat de leider in de tussenstand geblesseerd aan de kant stond, werd het een lekkere 1-1. 2x Kopstart zorgde voor een goede uitgangspositie, waar vooral in de 2 heat een sterk vervolg aan gegeven werd. Robert: 'In de 2e manche kon ik het tempo goed vasthouden tot het eind, en ik heb een 1-1 nog niet vaak meegemaakt, dus dat was gaaf!' Eindstand: 2e.

Team EltingBrothers zal doorgaan met de conditionele voorbereiding voor de 'reprise' van het Nederlandse enduroseizoen. Als er weer iets nieuws te melden is, bent u de eerste die het leest!

Met sportieve groet,

Team EltingBrothers
Check de Photo-Gallery voor neie ploaties!

----------------------------------------------------------------------------------

Elting Brothers trainen op het circuit van Neeroeteren

Afgelopen weekend trokken de Elting Brothers richting Belgie om daar op circuit de Kiezelgroeve in Neeroeteren een training af te werken. Er werden een aantal foto's en een filmpje gemaakt van deze training.

Klik hier om de foto's te bekijken.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

----------------------------------------------------------------------------------

De laatste nieuwtjes over de Elting Brothers

In de gallery van de website kunt u nu foto´s vinden van de nieuwe kleding en de motoren. 

De WRF 250 machines zijn wedstrijd klaar en de eerstvolgende wedstrijd staat op 21 juli op het programma in het Duitse Goldbach. Dit is een GCC-wedstrijd.

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers goed bezig in Rutten!

Op de zondag voor koninginnedag hebben 2 EltingBrothers (Marco en Robert) de machines flink de sporen gegeven in Rutten (Noord-Oost polder)! Tijdens de super georganiseerde Open Bekercross, die begon om 10.00u en eindigde om 19.30u!!, reden maar liefst 9 klassen om 'die Pokale'; Marco deed dat in de Super A en Robert in de 125cc B klasse.

MC De Nop doet het niet voor nop, en dat hoeft ook helemaal niet, want met een sproei-installatie die de hele baan afdekt,en een automatische tijdwaarneming (met transponders) hebben ze het daar perfect onder controle. Daar kwam nog bij dat ze voor de twin-shockers de hele baan 2x vlakten, zodat deze ook redelijk goed te berijden bleef en je niet helemaal door elkaar gerammeld werd door al die ketsers.

Uiteindelijk ging Marco in de Super A klasse sterk met de 2e plaats aan de haal, net achter Michael Visser (zie foto), en kwam Robert vooral de 2e manche heel tevreden over de streep, dicht achter de kopman op een 4e stek bij 43 starters!

Volgende afspraak: Clubcross Lochem, met alle teamleden aan de start, op zaterdag 5 mei!

Met sportieve groeten,

Team EltingBrothers

PS: Check de foto-gallery voor de laatste pleuties!

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers in Actie in Harfsen

Op zaterdag 21 april heeft Team EltingBrothers in volle bezetting deelgenomen aan de 2e clubcross in Harfsen, en naar tevredenheid! Met al bijna tropische omstandigheden, het is per slot van rekening al april ; -), was de baan goed bewerkt, waardoor het maar op een paar plekken stoof. Dan de wedstrijden: Christian reed in de C-klasse, waar hij van de 2e rij moest starten, met meer dan 30 deelnemers een lastige 1e manche, waardoor hij extra gemotiveerd en op tijd... aan het 2e vertrek kwam. Dit ging dan ook beter, met veel strijd kwam er een plekkie bij de eerste 15 uit! De 2 andere rijders, Marco en Robert, mochten hun best doen in de combi-klasse A&B, waar zeer stevig gas gegeven wordt. De jongste coureur had 's ochtends nog 'even' de nieuwe crosser ingereden op het officieuze GP-circuit Zutphen, en mocht dus meteen vol aan de bak met de YZF250 (zie foto's). Marco werd met 2 keer een goede 6e plek totaal 5e, in een klasse die
gewonnen werd door Mark Wassink.

Marco: 'Het ging niet verkeerd, maar doordat ik de starts nog niet goed gelopen krijg, moet ik me door het veld vechten, en dat kost energie en veel tijd. Er zit dus duidelijk nog meer in!'

Robert kwam door de originele YZF achterband (van een graafmachine) ook niet vlot van kiet, maar reed wel 2 fijne races, ondanks een valpartij in het 2e bedrijf. Robert na de 2e manche: 'Een beetje raar om te zeggen misschien als je overduidelijk niet wint, maar ik heb gewoon lekker gereden!'

Volgende wedstrijd: Clubcross Lochem, 5 mei
----------------------------------------------------------------------------------

Foto's van de enduro in Borculo in de gallery

Nu nieuwe foto's van ONK Enduro Holten 03-03-2007 in Gallery, met dank aan Anton buis.

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrother in Borculo: Plezier in de Prut!

Met Christian in de wachtkamer voor de nieuwe fiets, en Marco ziek in bed, moest Robert in z'n eentje de eer hooghouden in Borculo. En dat was nog niet zo makkelijk! Door de regen was het parcours al voor de start ingekort, waardoor de Nationalen 2 ronden te rijden hadden ipv 3. Onderweg bleek ook wel dat dat niet echt een overbodige luxe was; veel bouwlanden en bossen waar de enige oplossing 'vol gas en maar zien waar je uitkomt' was.

Doordat de enige EltingBrother niet echt een fan is van glibberigheid ('Als ik niet mag zeggen welke kant de motor en ik opgaan, vind ik het niet zo leuk') waren de verwachtingen niet hoog gespannen, maar het ging toch erg netjes! Met de aanwijzingen van de mobiele hulptroepen (Christian, Sander & Tina) kon hij de slechtste stukken goed doorkomen, en kwam hij enthousiast aan de finish met een goed gevoel over het resultaat, en dat was ook goed: 3e in klasse D, en 8e van alle Nationalen inclusief alle 100 dag-licenties!

Robert: 'Op die echte glibberstukken laat ik het nog liggen, rij ik niet 'blind' genoeg. Ik heb daar geen fouten gemaakt, dat scheelt ook veel tijd en kracht, en op de droge 2e proef kon ik goed meekomen. Het was nu voor het eerst dat ik een echt leuke wedstrijd heb gereden in deze modderige omstandigheden'.

Volgende rit: Komend weekend 3 maart in Holten.
----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers starten naar behoren!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, blijkbaar; waar vroeger 1 buitje voldoende was om in Enter een loodzware rit te hebben, is het nu andersom. Hoeveel regen moet er vallen om Enter niet door te laten gaan of geen acceptabele rit te hebben? De Enterse motorclub is er dus weer in geslaagd om met veel water toch een mooie wedstrijd te organiseren, klasse! Vooral de 2e proef, ca. 9 km lang, was erg gaaf!

Voor de organisatie was de seizoensopening dus geslaagd, en voor ons team ook!

Marco reed in klasse B, waar een hele batterij kanonnen meedoet onder wie de Engelse WK topper Paul Edmondson, een goede wedstrijd en sloot de dag goed af als 9e. Marco: 'Alhoewel ik geen supergoed gevoel had tijdens de wedstrijd valt het resultaat me zeker niet tegen. Ik zit nu al dicht tegen een grote groep rijders aan, dat geeft dus veel perspectief voor de rest van het seizoen!'.

De jongste EltingBrother maakte een paar 'schoonheidsfoutjes' te veel, waardoor er nog aardig wat rek in het resultaat zit. De 3e
plek was goed, het gat met de nr. 1 was met 1.10m te groot om leuk te vinden. Robert: 'Doordat ik nu ietsie meer aan de conditie doe
kan ik het veel beter volhouden, maar voor de uitslag helpt het niet als je in 2 van de 5 proeven gaat liggen en zeker 30s verliest. Dit moet en kan beter, dus er zijn nog voldoende mogelijkheden dit seizoen! Als de wonderen de wereld toch nog niet uit zijn...'.

Volgende afspraak: 24 februari in Borculo

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers raken in vorm voor Enduro Enter

De Ouverture van het seizoen '07 staat voor de deur, en de EltingBrothers komen op stoom! Voor komend weekend staat de Enduro van het Overijsselse Enter op het programma, en het belooft een ouderwetse superrit te worden: De route loopt langs 'ouderwetse' plekken, het weer en weilanden zijn ouderwets nattig, en zo ook de weersvoorspellingen; een soort Elfstedentocht gevoel!

De voorbereiding bestond vooral uit het niet op de motor zitten, maar conditioneel trainen. Dit seizoen zal teamcaptain Marco uitkomen in de Internationale klasse B (250cc 2t), waar hij eind vorig jaar zeer sterke resultaten behaalde. Robert en Christian zullen in de Nationale klasse D (250cc 4t), gesterkt door de goede scores in 2006, een serieuze gooi naar het Nederlands Kampioenschap doen! Tot Ziens in Enter!

----------------------------------------------------------------------------------

Buitenkans: Zeer fijne & betrouwbare motorfiets nu te koop!! 

Yamaha WRF 250 CC '04; prijs € 4.995,-

Erg nette motorfiets, goed onderhouden met vele opties,
wedstrijdklaar:
· Wim Rensen Tuning / onderhoud
· Elektrische starter
· Flexgrip system (tegen oppompen onderarmen)
· Van Laar Suspension
· CRD protection set:
 Koelers
 Motorblok
 Frame bescherming
· SP-achterdemper
· Versterkt achterframe
· Versterkte zijstandaard
· Nieuwe plastic koelerkappen inclusief nieuw FM stickerset
· Ketting, tandwielen en remblokken zo goed als nieuw
· Bib-mouse voor- en achter
· KNMV enduro goedgekeurd

Info: christianelting@hotmail.com / 06-29084417

----------------------------------------------------------------------------------

 

 

Team EltingBrothers bedankt alle sponsors & helpers

voor de ondersteuning in 2006, en wenst u

heel fijne Feestdagen & een Suc6vol en plezierig 2007!!

Tot ziens in 2007!!

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers: Marco Silver-Digger in NZ!!

Marco Elting heeft tijdens de loodzware International Six Days Enduro in Lake Taupo (NZ) een schitterende Zilveren Medaille behaald!!

Met behulp van Henk Enting en Liesbeth Boersma begon Marco het 'inweiden' van de motor op Taupo-ground op de spectaculaire trainingsbaan van Ben Townley, waar ook de slotcross georganiseerd werd. Qua voorbereiding ging 'alles paletti'; accommodatie en team-organisatie waren super, en het weer eerst ook. Gedurende de week werd steeds duidelijker waar de bijnaam van Nieuw Zeeland ('de Groene Eilanden') vandaan komt, het regende namelijk nogal veel!! Een beetje het Schotland effect, een heel mooi land, maar net ietsie te groen.

Door alle regen werd de route, die niet bereikbaar was voor volgers (vreemd genoeg ook niet voor marshals!), vrij snel door 600+ deelnemers een ware slijtageslag, maar Marco sloeg zich er met zijn Yamaha 250cc 2-t zeer sterk doorheen; daar waar velen minuten pakten bleef Marco steeds netjes op tijd rijden en goede proeven klokken!

Doordat er erg lange en zware stukken route inzaten werd regelmatig de bodem van de benzinetank bereikt, maar gelukkig kon Marco op dag 3 via een Amerikaans team de tank vervangen door een grotere. Volgens 'het boekje' moest dit standaard passen, maar omdat dat toch niet helemaal zo was, viel hij stil midden in een proef! Meteen uit de proef kon het hersteld worden, en op de route kon hij nog net op tijd komen, maar dit akkefietje kostte wel 8-10 minuten proeftijd, in de eindstand een verschil van bijna 40 plaatsen!

Op de slotcross (zie spectaculaire foto Henk van der Spek, Enduro.nl) reed Marco een beresterke wedstrijd; in de E2 klasse werd hij overall 58e!!

Een internationale zesdaagse is natuurlijk pas echt compleet na een ‘shirtjeswissel’, en dat is dus ook gebeurd: José Alvarez Tostado uit Mexico (startnr 536) heeft het originele EltingBrothers shirt, en Marco (nr 535) kan het Mexico shirt een jaar onder zijn kussen leggen als voorbereiding voor Chili 2007!

Team EltingBrothers wil iedereen bedanken voor de ondersteuning voor, tijdens, en na de ISDE!

Met sportieve groeten,

Team EltingBrothers

Binnenkort komt er een overzicht van de meer dan 1000 foto’s van onze speciale reporter Henk Enting op EltingBrothers.nl

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers STARTKLAAR voor New Zealand!

Het krat is er al, en nu gaan rijder en begeleiders ook: Team EltingBrothers gaat naar de ISDE in Nieuw-Zeeland! 

Team-oudste Marco gaat er op zijn Yamaha 250cc 2t alles aan doen om een goed resultaat te behalen rondom het grootste binnenmeer van NZ, Lake Taupo. De voorbereiding was echter niet zonder hobbels. Doordat de KNMV aangaf geen plaats te hebben in 1 van de teams en de gehele verzorging, moest Marco een alternatief verzinnen, en dat is gelukt: Hij heeft contact gezocht met Heiner Schmidt, DMSB afgevaardigde, die hij al meer dan 10 jaar kent. Schmidt heeft geregeld dat Marco met Nederlandse licentie met hun gehele verzorgingspakket mag meedoen.

Marco: 'Ik vind het erg jammer dat ik niet mee kon doen in de gehele KNMV verzorging, maar ik ben wel erg blij dat ik nu toch een plek heb. Uiteindelijk gelukkig toch nog in een Nederlands team met Hans Jochems en Rob van Pelt!

Voor de hulp tijdens de ISDE gaan Henk Enting en Liesbeth Boersma mee (zie foto). Marco: ’Zij hebben er net zoveel zin in als ik om er een schitterende wedstrijd van te maken!’ De goede conditionele voorbereiding en de sterke stijgende lijn van de laatste wedstrijden (maar liefst 4e afgelopen weekend in Zelhem in de klasse B!) zorgen voor nog meer goede zin in het team.

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers komt op stoom!

Doordat enduro-minnend Nederland alweer op een droge wedstrijd getrakteerd werd, is ook het schoonmaken na deze enduro een makkie. Maar eerst nog even terug naar de wedstrijd: Marco zag zich na de sterke 5e plaats van Vorden genoodzaakt er nog iets bij te doen, en dat heeft ook wel wat opgeleverd! Hoewel de eindpositie hetzelfde was, 5e dus, verbeterde hij ten opzichte van de overige senioren zijn tijden. Marco: 'Hoewel de proeven in het voordeel waren van de getrainde crossers, heb ik me toch kunnen verbeteren. Conditioneel ging het al steeds beter, en nu dus ook qua snelheid. Dat geeft een lekker gevoel in de voorbereiding naar de ISDE in Nieuw Zeeland.'

Christian en Robert reden net zoals in Vorden bij elkaar in de buurt, en doordat de route in Geesteren voldoende 'zwaaimomenten'
bood, ging het vaak van 'jo!'. Robert verbeterde ondertussen zijn uitslag sterk door slechts 35 sec. achter de winnaar in klasse D aan te tikken en 3e te worden. Christian herhaalde zijn goede uitslag van vorige week door 8e te worden. Christian: 'Hoewel ik het gevoel had er in de 1e ronde verkeerd om op te zitten, heb ik me kunnen 'herpakken' en ben ik iedere volgende ronde sneller over de proeven gegaan.'

De volgende wedstrijd om het ONK Enduro, 4 november in Zelhem, is meteen de laatste rit voordat Marco afreist naar Lake Taupo. Over de ISDE en Marco's deelname volgt snel meer info.

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers in vorm in Vorden!

Doordat het weer maar niet de winter in wil, alweer stof in een herfstrit! Vorden 2006 bleek een goede wedstrijd voor het hele team. Marco liet door zijn sterke 5e plaats zien dat Havelte toch iets een off-day was. Marco: 'Op de een of andere manier loopt het altijd goed in Vorden, krijgen ze het voor elkaar mooie proeven te maken waar ik lekker kan opschieten!' Robert (weer terug in klasse D, na een kort uitstapje bij de Inters en 5-6 weken griep en gesnotter) en Christian joegen elkaar de hele dag op, met aan het eind 2 zeer tevreden rijders. Plek 4 was er voor Robert en Christian bleek goed voor plaats 8! In de 2e ronde was de kortste proef een mooi voorbeeld van jagen: Christian startte als eerste en wilde natuurlijk niks toegeven, lag er dan ook plat op. Maar ja, dat gold natuurlijk ook voor zijn jongere broer, die aan het eind toch iets was ingelopen (wel zo goed voor zijn nachtrust). Robert: 'Halverwege die proef zag ik dat ik nog bijna niks was ingelopen, dus toen moest er nog wel even iets bij natuurlijk.' Christian was niet bereikbaar voor commentaar, behalve dat hij hoopte de volgende enduro niet weer (bijna) in dezelfde minuut te starten.

Na de wedstrijd bereikte ons het droevige bericht dat Gerrit Arfman 's avonds op 71 jarige leeftijd in het ziekenhuis in Zutphen is overleden. Wij willen de familie Arfman heel veel sterkte toewensen bij dit zware verlies.

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers geven gas in Havelte!

Afgelopen weekend hebben 2 van de 3 EltingBrothers, Marco en Christian, meegedaan in Havelte, waar misschien wel de laatste versie van de enige echte Nederlandse 'zandbakrace' gehouden werd! Door onwaarschijnlijk goed weer kon het gebeuren dat het in Havelte op de dag naar oktober toe gewoon stoof! Filtertjes zetten dus, en zoals altijd aardig doorrijden om op tijd te komen.

Aan het eind van de dag leverde het bij beide rijders tevreden gezichten op. Marco kon zich vinden in zijn 10e stek bij de Inters B, en Christian deed het goed op plaats 8 in de Nationalen klasse D, waar hij gedurende de dag steeds betere tijden op de klokken
zette. Christian:' Gedurende de dag kreeg ik de Yamaha steeds beter over die 'eeuwige' gaten heen, dat gebeurt ook wel eens andersom...!'

Volgende start van dan wel het hele team: 7 oktober Open BekerCross op 1 van Neerlands mooiste banen, Rhenen!

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers rijden super-enduro in Belgie!

De kenners van het gebied bij Dinant weten dat de route met een beetje regen verandert in een veldslag, en na alle regen van de afgelopen tijd voorspelde dat niets leuks voor de enduro. Nadat de organisatie telefonisch aangaf dat de enduro toch echt 'pas de problem' was, is Team EltingBrothers toch maar afgereisd naar Zuid-Belgie, en niet voor niets!

Wat een super-de-super mooie rit! Zelfs de proef achter het ziekenhuis op het geaccidenteerde grasland was droog, ongelofelijk. Ook de route was zeer goed te doen, slechts 1 modderstuk in een bos werd in de 3e van voor de Inters 4 ronden eruit gehaald. Die 4e was trouwens voor Robert net even een runtie te veel. Doordat het tempo heel hoog lag, een rondje 2uur en een kwartier duurde en er bijzonder weinig tijd was om te 'recupereren' hakte het er flink in. Ook de beruchte stenen opgang direct vanaf de harde weg was een sloper: geen van de Inters reed daar in 1x naar boven. De proeftijden lieten zien dat Robert conditioneel op de goede weg is, ook kon hij het spoor van de Belgische toppers op het lastige terrein goed volgen en reed strak op tijd.

Na 3 ronden gaf Robert de pijp dus aan Maarten: 'Zoals een kennis een keer zei, nu heb ik de botten nog zo lekker heel, en dat ziekenhuis hier heb ik al een keer van binnen gezien. Nu was het nog gaaf, maar de concentratie is weg en dan wordt het link'.

Volgende wedstrijd waar Team EltingBrothers actief is: EK Finale Noiretable (Frankrijk).

----------------------------------------------------------------------------------

Team EltingBrothers met 1 man in 2daagse Burg (D)

De senior van de 3 EltingBrothers heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Duitse Enduro 2 daagse van Burg (bij Magdeburg), en naar tevredenheid! De route van deze enduro wordt gekenmerkt door 'eeuwenoude' knipgaten, ze liggen er in ieder geval al een heel beste tijd en zijn ook zo diep. Van de normalerweise 2 proeven was er 1 over, die bij een paar zandkuilen naast de Autobahn naar Berlijn ligt, en deze was voor de gelegenheid flink verlengd. Op de weilanden rondom de kuilen was genoeg draai-en-keer-werk, wat deze proef tot een zware maakte.

Omdat Marco op dag 1 op 3/4e van de proef steeds geen achterrem meer had ging daar met al die bochten tijd verloren. Uiteindelijk leverde het toch een sterke 12e en 11e plaats op, zeker niet slecht als je bedenkt dat Marco bij zijn vorige DM in Dahlen 21e was!

Marco: 'Vooral door de problemen met de achterrem was het nog niet top, maar het resultaat was toch niet gek. Ik ben er wel blij mee, ik krijg ook steeds meer plezier met de Yamaha 250cc 2t, echt een fijn fietsje! Daarnaast geeft het nu ook rust dat de belangrijkste zaken voor de 6Days zo goed als geregeld zijn.'

De volgende wedstrijd waar Team EltingBrothers aan de start verschijnt is de enduro van Yvoir (B).

----------------------------------------------------------------------------------

 

Eltingbrothers trotseren hitte in Goldbach

Tijdens de onlangs verreden German Cross-Country wedstrijd op het voormalig Grand Prix circuit van Goldbach (bij Frankfurt am M.) hebben Marco en Christian ondanks de onwaarschijnlijke hitte een puike wedstrijd gereden!

De German Cross-Country competitie is als volgt opgezet: Op en om een crossbaan heen wordt een spectaculair parcours van enkele kilometers uitgezet, dat de coureurs gedurende 2 uur zovaak mogelijk moeten 'ronden'. Omdat het in Goldbach net als in de rest van Europa de dagen voor de wedstrijd bloedheet geweest was, en het de avond ervoor met bakkeien geregend had, en dit 's ochtends ook nog even doorging, waarna het 'gelukkig' weer bloedheet werd (en dus ook zeer benauwd), werd de wedstrijd een ware slijtageslag.

Van de vele starters in klasse 2 kwamen er 45 binnen, met Marco op een 26e en Christian op een knappe 32e plaats. Doordat Marco ietsje meer transpireert, was bij hem het vocht niet aan de slepen, waardoor hij tijdens de wedstrijd moest overgeven. Het toont karakter om dan toch uit te rijden. Dat Christian beter tegen deze weersomstandigheden kan wisten we al, dat hij steeds sneller gaat rijden bleek ook. Christian: 'Zoals mijn naamgenoot Albers bij Midland altijd zegt, je moet eerst je teamgenoot verslaan. Nou, en daar werk ik dan ook naartoe!' Wordt vervolgd... Volgende wedstrijd van de EltingBrothers: 27 augustus, Enduro Yvoir (B).

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrother(s) actief in Fontaine-Valmont (B)

Hoewel het de planning was dat er 2 teamleden zouden meedoen bij de enduro om het Belgisch Kampioenschap, deed uiteindelijk alleen Robert mee en was Marco 'veroordeeld' tot het waterdragen op de brommer. Reden: Zaterdagmiddag net voor vertrek zei de ontsteking van de Yamaha 250cc 2t, doe het zelf maar. En dat was jammer, helemaal toen bleek dat Fontaine-Valmont, onder Charleroi bij de Franse grens, een leuke enduro was, met een ontzettend gave proef. 

Hier zat alles in wat je van de streek verwacht; Afdalingen, klimmetjes, schuin afdraaiende bochten op grasland, en stenen! Een goede training voor de EK-enduro in Zuid-Frankrijk later dit jaar. Doordat Robert de hele dag vooral aan het strijden was met de motor 'Hij sloeg steeds af, en natuurlijk niet als je lekker horizontaal staat, maar altijd op rotplekken') kwam er van lekker rieden niet veel en viel de uitslag een beetje tegen. Robert: 'Voor Noiretable een goeie, er is nog werk aan de winkel, een beetje voor de motor en iets meer voor de coureur'.

De volgende wedstrijd waar het team (Christian & Marco) acte-de-presence zal geven is de German Cross Country wedstrijd op het schitterende oud-GP circuit van Goldbach (onder Frankfurt), op 23 juli.

----------------------------------------------------------------------------------

Foto's van de EK in Hongarije

In onze gallery hebben we een aantal foto's bijgevoegd van de EK Enduro in Hongarije. Klik op de onderstaande link om de foto's te bekijken.

Bekijk de foto's

----------------------------------------------------------------------------------

 

Verslag van de EK Enduro in Csitar, Hongarije

Marco Elting heeft tijdens het EK enduro in Csitar (Hon) laten zien dat hij
zich steeds beter thuis voelt op zijn Yamsel 250cc 2t! Op de 1e dag van de
wedstrijd - gekenmerkt door 3 dingen; spectaculaire proeven, goede
omstandigheden en veeel Nederlanders - reed hij beresterk, maar door een
kleine misrekening werd hij met 1 strafminuut slechts 21e, waar een 17e a
18e plaats mogelijk was.

Met de juiste instelling, en de perfecte ondersteuning van moe, Frits en
Henk (goed duo) werd dit resultaat wel behaald, 18e! Doordat veel
Nederlandse toppers aanwezig waren bleek dat de tijden goed waren, waardoor
Marco met veel goede zin uitkijkt naar de komende wedstrijden. Marco: 'Dit
geeft de burger moed. Na mijn vervelende blessure heeft het lang geduurd,
maar het gaat steeds beter. De afstelling en de vering waren voor dit EK
eindelijk perfect, en dat maakt een groot verschil; Zo door naar dat meertje
in NZ...!' Team EltingBrothers zal naast een paar buitenlandse wedstrijden
(België & Duitsland) ook in actie komen bij lokale Crosswedstrijden.

----------------------------------------------------------------------------------

Verslag van de enduro in Dahlen

Tijdens de Inter-DM Enduro in Dahlen (bij Leipzig) heeft Team EltingBrothers een puike prestatie geleverd! Doordat er in de regio een lange vorstperiode geweest was, er in de week voor de enduro nog sneeuw viel, en het 3 dagen voor de rit ineens +10 graden was, werd de 'GeländeFahrt Rund um Dahlen 2006' een ware uitputtingslag. Door ontelbare moddergaten diep in de bossen en onbegaanbare klimmen, waar veel publiek zich steeds weer verzamelde, wist meer dan 50% van alle deelnemers - en die Duitsers zijn toch ook geen mietjes - de finish niet te halen. Dit lukte Marco en Robert wel (Christian bleef thuis). Marco, die voor het eerst weer pijnvrij kon rijden, reed met zijn Yamaha 250 2t zelfs op 0. Dit was weer een echte, wat een wedstrijd. Het laatste rondje (de 3e) werd gecancelled, en dat was maar goed ook, er was geen doorkomen meer aan'. Robert had iets meer tijd nodig om ins Ziel te komen. De mindere ervaring met zulke omstandigheden ('Nog nooit zoiets meegemaakt') en ietsje minder conditie zorgden ervoor dat hij Total-loss over het finishpodium op de Markt in Dahlen kwam. 'Dit was niet te filmen, als die toeschouwers me niet geholpen hadden in de laatste ronde had ik er nu nog gestaan, maar het is wel fantastisch om dan toch uit te rijden!' Team EltingBrothers gaat zich nu klaarmaken voor het cross-seizoen en enkele EK Enduro's, waar ze vooral aan uitwisselings- en clubwedstrijden mee zullen doen.

----------------------------------------------------------------------------------

EltingBrothers in training voor Dahlen

Tijdens het afgelopen weekend heeft Team EltingBrothers zich voorbereid voor de Enduro in het voormalig Oost Duitse Dahlen, die komende zondag verreden wordt voor het Duitse Meisterschaft. Waar Marco en Christian in Doetinchem een ijsvrije piste vonden voor een goede trainingsmiddag, was bij Robert het circuit in Harfsen tijdens de 3e clubcross toch nog op enkele plaatsen bevroren. Dat er aan het eind van de dag ook nog bloemen op hem lagen te wachten (3e plaats in de 125cc klasse B) kwam mede doordat Henri Slettenhaar, 2e in de 1e heat, een vervelende val maakte na de lange tafel op het startveld in manche twee. En nu is het op naar Dahlen, wordt vervolgd!

----------------------------------------------------------------------------------

Holten mooi begin EltingBrothers!!!!!!

De enduro die bijna alle jaargetijden samenvatte (modder, sneeuw, zon en ijs) is voor team EltingBrothers goed verlopen. Naast het feit dat ze na de tricky enduro 'de botten nog lekker heel' hebben, stemmen ook de resultaten tot tevredenheid!

Marco reed een relaxte wedstrijd na zijn vervelende blessure en was toch wel verrast door zijn 10e plaats in de voor hem nieuwe Klasse B: 'Als je bekijkt dat ik nog maar 1,5 uur met de Yamaha gereden had voor Holten, en de afstelling lang niet super was, ben ik tevreden met deze uitslag. Er zit nog genoeg rek in!'

Nieuw in klasse A, maakte Robert een wisselende dag mee. 'Ik zit nog in het Nationalen ritme, na 3 rondjes was ik eigenlijk wel klaar, toen ging het ook nog goed, daarna was de pijp in ieder geval leeg.' Plaats 9 verontrustte de concurrentie dan ook niet echt.

Christian werd in Klasse D netjes 7e. Het betere kruip-door-sluip-door op de Holterberg ging hem goed af, van de glijpartijen op de 2 andere proeven werd hij niet gelukkig. 'De Zuurberg-proef is altijd mooi om te rijden, met die gladdigheid heb ik niks. Wat mij betreft: Op naar de zon!'

Het Nederlandse enduro seizoen maakt zich klaar voor een zomerslaap, de volgende wedstrijd voor EltingBrothers staat gepland voor 26 maart. Dan
wordt de 13e ADAC Geländefahrt in Dahlen (D) verreden.

----------------------------------------------------------------------------------

Weer een nieuw Enduro-Team? Nee, alleen nu MET naam!

Een nieuwe naam, maar al jaren een team: EltingBrothers! Vanaf de ONK Enduro in Holten (04-03-2006) zal het team meedoen in het Nederlandse Endurocircuit. Marco, de oudste van de 3 Elting-broers en geheel hersteld van een langdurige blessure, en jongste broer Robert zullen bij de Inters in het strijdperk treden (resp. Klasse B en A), waar Christian zijn Yamaha 250cc 4-takt de sporen zal geven in Nationalen-klasse D.

Doelstelling is om met veel plezier zoveel mogelijk goede dagresultaten te behalen, bij Nederlandse en buitenlandse wedstrijden, met deelname aan de International Six Days Enduro als einddoel. Naast de nieuwsberichten vindt u op onze site rijdersprofielen, de jaar-agenda, resultaten en, heel belangrijk, onze sponsors!

Door alle nieuwtjes en resultaten van het team gedurende het hele jaar op de site te zetten, wordt de site up-to-date gehouden en hopen we u vaak weer te ’zien’ op Eltingbrothers.nl!

Sportieve Groeten en Gas erop!

Team EltingBrothers